Η Αιδηψός είναι ξεχωριστό κομμάτι της νήσου Εύβοιας.
Η Αιδηψός είναι ξεχωριστό κομμάτι της νήσου Εύβοιας. Όλο το νησί ξεχωρίζει από το μοναδικό συνδυασμό του γαλάζιου της πανέμορφης Ελληνικής θάλασσας και του πράσινου της πλούσιας χλωρίδας των βουνών. Η Εύβοια είναι ευλογημένη από το Θεό και τη φύση!
Ο αρχαίος μύθος θέλει τη Θεά Αθηνά να ζητά από τον Ήφαιστο να δημιουργήσει θερμά λουτρά για τον αγαπημένο της ήρωα Ηρακλή, ώστε αυτός μετά από κάθε άθλο να πηγαίνει και να ξεκουράζεται. Ο Θεός της φωτιάς δεν χάλασε το χατίρι της αδελφής του και χτύπησε με το σφυρί τη γη της Αιδηψού. Αμέσως ανάβλυσαν τα ιαματικά θερμά νερά!
Είναι μια φιλόξενη περιοχή πλούσια σε ζωή, με έντονα χρώματα και δυνατά αρώματα που χαρίζει σε όποιον την επισκέπτεται, γαλήνη και πνευματική διαύγεια. Ξεχωρίζει από τη μεγάλη ποικιλία των επισκεπτών της, πολλοί από τους οποίους έρχονται από πολύ μακριά στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί ο τουρισμός της αφού πλέον προσελκύει τουρίστες οι οποίοι δεν είναι κομμάτι του λεγόμενου ιαματικού τουρισμού. Αντίθετα με τόσα υπέροχα μέρη κοντά της αποτελεί μέρος εξόρμησης για την εξερεύνηση της Βόρειας Εύβοιας!
Η ιστορία των Λουτρών της Αιδηψού ξεκινά αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Ήταν τότε που ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός μεγαλουργούσε στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Δεκάδες ιστορικοί εκείνων των χρόνων, μεταξύ αυτών ο Στράβωνας και ο Πλούταρχος, μνημονεύουν τα Λουτρά της Αιδηψού στα κείμενά τους τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για τα θεραπευτικές ιαματικές πηγές της "... η πόλη της Αιδηψού, στο νησί της Εύβοιας είναι ένα μέρος για ευχαρίστηση και διασκέδαση, γεμάτο από καλαίσθητα κτίρια και κέντρα διασκέδασης που υπόσχονται μια πολυτελή διαμονή".
Τα Λουτρά της Αιδηψού κέντρο κοσμοπολίτικο και λουτροθεραπείας στη Ρωμαϊκή περίοδο, χώρος διασκέδασης και απολαύσεων. Μία μακρινή εποχή και οι μαρμάρινες πλάκες με τα γράμματα που ξεθάβονται να ιστορούν τον αυτοκράτορα Ανδριανό, τον Μάρκο Αυρήλιο και η γοητεία της Ιουλίας Δόμνας να προβάλλει ακατανίκητη στο ολόσωμο άγαλμά της. Ο Σύλλας ο στρατηγός των Ρωμαίων έχει σημαδέψει την Αιδηψό με το πέρασμά του. Λένε ότι γιατρεύτηκε από τους πόνους των ποδιών του στα θεραπευτικά νερά της Αιδηψού. Εμείς τώρα τον θυμόμαστε κοιτώντας την "Σπηλιά" του λουτρώνα ρωμαϊκής περιόδου που παραμένει στο χρόνο. Τούτη η περίοδος ιχνογραφείται ιστορικά με τις πιο έντονες εικόνες. Εδώ πέρασαν όλοι οι μεσαιωνικοί δεσπότες και ύστερα ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Θεοδόσιος κ.α.
3.000 χρόνια αυτή η ιστορία να κρατάει καλά και το παρελθόν να συγκινεί.
Στα νεότερα χρόνια και κυρίως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο η φήμη της πόλης εξαπλώνεται παντού, διάσημες προσωπικότητες, πολλοί συγγραφείς και ποιητές βρίσκουν την έμπνευσή τους στην Αιδηψό. Εφοπλιστές και μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες βρίσκουν την καλοκαιρινή τους γαλήνη στην Αιδηψό.
Παγκόσμιες φυσιογνωμίες όπως ο Ωνάσης, ο Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ομάρ Σαρίφ και άλλοι μαγεύονται από τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές των Λουτρών της Αιδηψού.
Στις μέρες μας η Αιδηψός έχει αναδειχθεί ως σημαντικός τουριστικός προορισμός. Τα ιαματικά νερά στην παραλία της Αιδηψού είναι το θείο δώρο για την περιοχή αφού με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ανακουφίζουν κάθε πάσχοντα που τα επισκέπτεται και βρίσκονται σε όλη την νότια είσοδο της Αιδηψού κοντά στο κτίριο του ΕΟΤ.
Παράλληλα τα εστιατόρια, οι ψησταριές, οι ψαροταβέρνες, οι καφετέριες, τα bar, οι πιτσαρίες, τα fast foods και τα ουζερί προσφέρουν μεγάλες εναλλακτικές δυνατότητες στους παραθεριστές της Αιδηψού.
Επίσης τα ζαχαροπλαστεία και τα παραδοσιακά καφενεία δημιουργούν τη δική τους ατμόσφαιρα με τα εύγευστα παρασκευάσματά τους και τα ονομαστά γλυκά φτιαγμένα από παραδοσιακές συνταγές.
Για τις αγορές τα καταστήματα προκαλούν τους επισκέπτες, παρέχοντας μία τεράστια γκάμα χειροποίητων και οικονομικών ειδών, σουβενίρ, είδη ιματισμού και γενικά ότι χρειάζεται ο καταναλωτής.
Η νυχτερινή ζωή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη των μεγάλων πόλεων. Θέατρο, bars, ζωντανές συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, happenings όλα συντείνουν στην αύξηση της ποιότητας της νυχτερινής διασκέδασης και ψυχαγωγίας στην Αιδηψό. Οι φίλοι του θερινού σινεμά και του θεάτρου δεν στερούνται βραδιές απόλαυσης γιατί οι δύο κινηματογράφοι εξασφαλίζουν τις καλύτερες κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις.
Ο μύθος σχετικά με το σκεπτικό ότι η Αιδηψός είναι μόνο για τους ηλικιωμένους έχει καταρριφθεί. Η νεολαία μπορεί να διασκεδάσει όσο και όπου θέλει, ακολουθώντας την οικογένεια ή μόνη της.
Η περιοχή της Αιδηψού προσφέρει στα πλαίσια της διασκέδασης εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, άθληση στις ανάλογες εγκαταστάσεις, τους καλοκαιρινούς μήνες οι πανέμορφες παραλίες γίνονται τόποι ψυχαγωγίας με θαλάσσιο σκι, τζέτ σκι και σέρφινκ, ενώ οι ερασιτέχνες ψαράδες βρίσκουν πάντα μια θέση στους μόλους για τις πετονιές τους ή βαρκούλες για τις καθετές τους. Οι λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος ικανοποιούνται από το βυθό, που υπόσχεται πλούσια σοδειά.
Ο κυνηγετικός σύλλογος με τον πρόσφατο εμπλουτισμό της πανίδας δεν αφήνει στο περιθώριο τους φίλους του κυνηγιού, σε όλη τη διάρκεια του έτους. Οι λάτρεις της ορειβασίας έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές και εμπειρίες σε όλη την περιοχή χάρη στην εξαιρετική δομή των ορεινών όγκων.
Πολλές εκδρομές μπορούν να σχεδιαστούν με αφετηρία την Αιδηψό. Υπέροχες παραλίες (κοσμικές ή και ερημικές), όμορφα ορεινά δάση, μοναστήρια βουτηγμένα μέσα στο πράσινο περιμένουν τον επισκέπτη για να του προσφέρουν χαλάρωση και ξεκούραση.
Πιο ήσυχοι κι αργοί οι ρυθμοί της τον Ιούνιο και όσο προχωρούμε προς τα μέσα Ιουλίου η πόλη αποκτά πιο έντονη ζωή και χρώματα. Το Σεπτέμβριο η κίνηση κορυφώνεται κυρίως μέχρι τα μέσα του μήνα και ο λόγος είναι τα χιλιάδες ιαματικά μπάνια που γίνονται καθημερινά στην πόλη. Η Αιδηψός δεν πουλάει τουρισμό στον κόσμο που την πλημμυρίζει κάθε καλοκαίρι. Αγκαλιάζει τον άνθρωπο και τον κάνει να νιώσει ειλικρινά μέσα του, την φιλοξενία που του προσφέρει απλόχερα.
Παραλιακή Οδός Αγίου Νικολάου - Γιάλτρων, Θέση Ρούγα, Λουτρά Αιδηψού, Βόρεια Εύβοια :+302226022791, +302226060392 :+306976652297 :info@studios-mariagini.gr
Λήψη Οδηγιών